Minitest: Giana Sisters

Giana

Det klassiske spil Giana Sisters udkom for første gang for 20 år siden til Commodore 64.

Nu er det klar til iPhone og iPod touch og det har vi leget med.

Giana Sisters blev oprindeligt udviklet af Armin Gessert til Commodore 64-platformen og følger en trend hvor mange af de gamle platformspil overføres til nye platforme. Spillet minder på mange måder om Super Mario Brothers og de to Giana Sisters kunne næsten ligeså godt have være Mario og Luigi på slap line.

I spillet bevæger man sig rundt og samler diamanter og undgår mystiske væsener og åbner nye baner. Som i Super Mario Brothers kan man lande ovenpå væsenerne for at fjerne dem. Den ene af de to søstre aktiveres ved at samle et bestemt symbol, og så kan der skydes.

Selve kontrollen i spillet minder meget om en god gammeldags Gameboys, altså med den forskel at iPhone-spillets kontroller er virtuelle. Du kan gå til siderne, hoppe og lejlighedsvis skyde. Denne kontrol af spillet kræver minimal tilvænning og demonstrerer på god vis, at spillet fungerer godt på iPhone-platformen.

Grafikken er fin og flydende og lydene ligeså. Spillet vil nok især imponere de yngste spillere simpelheden taget i betragtning, men banerne bliver da trods alt sværere når man er et stykke ind i spillet.

Da vi med garanti kommer til at vente meget længe på at Nintendo udgiver Super Mario Brothers til iPhone, hvis det overhovedet sker, er Giana Sisters en rigtig fin erstatning.

Spillet kræver en iPhone, iPod touch 2G eller iPad foruden iPhone OS 2.2.1 eller nyere. Prisen er 30 kroner.

Vi giver spillet fire ud af seks stjerne.

giana-sisters

giana-sisters-2

© 2010 – 2012, https:. All rights reserved.