Amerikansk firma har patent på iPhone

iPhonebackpacker

Det amerikanske firma NetAirus Technologies hævder at have patent på ikke bare dele af iPhone, men hele konceptet bag.

NetAirus Technologies har et patent der drejer sig om et “Wireless Handset Communication System”, hvilket et en hvilken som helst mobil-enhed med computer og kommunikations-muligheder. Af samme grund vil selskabet have stoppet salget af iPhone 3GS.

NetAirus Technologies mener dog også at både iPhone 2G og iPhone 3G er i strid med patentet, der må siges at være mere end almindeligt bredt.

NetAirus vil have stoppet produktionen af iPhone og have kontant erstatning.

Såfremt NetAirus Technologies får hold i sine anklager mod Apple kan resten af mobilindustrien også godt fortvente sagsanlæg. Indtil videre er både Panasonic og Samsung også blevet sagsøgt.

Du kan læse et uddrag af patentet der mest af alt minder om en aprilsnar nedenfor og mere hos The Loop.

“A small light weight modular microcomputer based computer and communications systems, designed for both portability and desktop uses. The systems make use of a relative large flat panel display device assembly (2), an expandable hinge device (10), battery power source (9), keyboard assembly (16), and wireless communications devices (32, 51). The systems are capable of bi-directional realtime communications of voice, audio, text, graphics and video data. Both wire-based or wireless communications methods and devices are implemented. Wireless communications devices may include one or more telephone-like handsets (14) and/or earset (34). The wireless communication devices may include one or more antennae (32). Systems can be configured in a portable arrangement similar to conventional notebook computers, but can be quickly and easily disassembled and re-assembled for office desktop uses. Systems may consist of a base computer unit (100) comprising wireless communication devices may act as a relay station relaying voice and other data between the handset or earset and external wide area communications networks. The system may be capable of performing, personal digital assistant (PDA), cellular telephone, conventional notebook computer, desktop computer functions.”

© 2010, https:. All rights reserved.