Myndigheder vil undersøge App Store-regler

sdk

Apples forbud mod såkaldte cross-compilere skal nu undersøges.

Ifølge kilder går Federal Trade Commission nu i gang med at undersøge om Apples forbud mod brug af cross compilere i programmer, blandt andet Adobe Flash CS5, er konkurrenceforvridende, skriver WSJ Online.

I følge Apple er cross-compiling-begrænsningerne til for at sikre kvalitet i de mange programmer. Det har dog ikke kritikken fra blandt andre Adobe.

Apple valgte dog at ændre en smule i reglerne i sidste uge og delvist tillade cross-compilere, men kun i specielle tilfælde og efter Apples accept, hvilket jo kunne tyde på at Apple selv føler at den oprindelige beslutning var lige hård nok.

Det er uvist om Federal Trade Commission også i denne omgang vil undersøge Apples forbud mod det Google-ejede selskab AdMob. Her hævder kritikere, at det kan være problematisk for Apple at lukke andre mobilreklamenetværk ude fra iPhone og udelukkende satse på sit eget iAd-netværk.

© 2010, https:. All rights reserved.