Apple-medarbejder anholdt for bedrageri

Apples worldwide supply manager Paul Shin Devine er blevet anholdt for bedrageri og hvidvaskning af penge.

Fredag anholdt de amerikanske myndigheder Paul Shin Devine, der er mistænkt for at have solgt hemmelige oplysninger om iPod og iPhone til en række asiatiske tilbehørsproducenter, der dermed blandt andet kunne få en fordel i forhold til andre firmaer.

I alt er Devine mistænkt for at have solgt Apple-hemmeligheder for mere end 1 million dollars. For at holde det skjult for Apple har Devine angiveligt haft en række konti i forskellige lande, til at overføre og hvidvaske penge på. Det er dog fortsat ikke afklaret præcist hvilke selskaber der har modtaget penge og hvor mange.

Apple der er mere eller mindre berygtet for hemmelighedskræmmeri har lagt sag an mod Devine og Apple-talsmand Steve Dowing tager kraftigt afstand fra Devines adfærd.

“Apple har de højeste etiske standarder med hensyn til den måde vi kører forretning på. Vi har nul-tolerance overfor uærlig adfærd, både indenfor og udenfor firmaet”, siger han i en udtalelse til San Jose Mercury News.

© 2010, https:. All rights reserved.