Minitest: Hero of Sparta II

Gamloft frigav fornylig Hero of Sparta II i en udgave der blandt andet er optimeret til iPhone 4.

Hero of Sparta II byder på mange flere timers god underholdning med flot grafik, især på iPhone 4 som spillet er optimeret til, men også iPhone 3GS, giver flot og næsten glidende grafik. Lydsiden er også imponerende med bombastisk musik, der lægger den rette mytologiske stemning henover spillet.

Hero of Sparta II byder på en række forbedringer, blandt andet kan skal man ikke bare skal tappe sin skærm i fjendens område, men rent faktisk sigte præcist for at bekæmpe fjenderne. Det er dog stadig forholdsvis nemt at bekæmpe fjender via det virtuelle joystick og de små angrebsknapper. Dog ender det ofte i vilkårligt trykkeri for at besejre fjenderne, ligesom det tager tid at forstå og lære alle funktionerne, blandt andet hvordan man aktiverer specialvåben og rejser sit skjold, men det virker.

Selve styringen er stærk forbedret og det er rimeligt nemt at flytte hovedpersonen Argos rundt i landskaberne. Hero of Sparta II har nemlig også fået fri bevægelighed, så du kan springe hvorhen du vil, næsten, med den forbedrede interaktion med omgivelserne.

Spillet er faktisk et godt eksempel på hvordan et klassisk spil i denne genre kan fungere godt på iPhone og iPod touch. Det er nemt at gå til og komme i gang og logisk at følge med i.

Der er dog en masse videoklip og kode, der hele tiden skal loades og det trækker en smule på den aldrende processor i iPhone 3GS, der af og til hakker en smule i det, men det er absolut til at leve med i længden. Til gengæld kører det perfekt på iPhone 4.

Hero of Sparta II er til salg i App Store for 42 kroner og vi kan klart anbefale spillet, hvis du er til episk action med kampe og sjove gåder. Vi giver spillet fire ud af fem stjerne.

Hero of Sparta II findes også i en HD-version til iPad. Her er prisen 59 kroner.

© 2010, https:. All rights reserved.