Apple går tilbage på miljørangliste

Apple går stærkt tilbage på den nye kvartalsrapport, Guide to Greener Electronics, fra Greenpeace.

Apple taber nemlig stærkt terræn på listen der består af 18 computerproducenter og går fra en femteplads til en niendeplads i den nye udgave af Guide to Greener Electronics.

Årsagen til det skyldes ganske simpelt, at Apple ikke har formået at lave yderligere forbedringer siden sidst og det kvitterer Greenpeace altså med ved at nedgradere Apple.

Konkret er det Apples problemer med at redegøre for håndteringen af kemikalier og kommunikationen med Apples underleverandører, foruden en tydelig strategi for yderligere udfasninger af farlige materialer.

Sidst giver greenpeace Apple skæld ud for ikke at forholde sig til brugen af to specifikke og farlige stoffer i forhold til RoHS (Reduction of Hazardous Substances) 2.0 specifikationerne.

Samsung derimod går fra en placering som nummer 13 og op på en femteplads for sin udfasning af brommerede flammehæmmere og PCV i nye produkter. Også Dell, Lenovo og Fujitsu går frem på listen.

Microsoft får en ordentlig kritik med på vejen for at gøre alt for lidt på konsolmarkedet og er placeret på en 17.plads kun overgået af den evige bundskraber Nintendo, der overhovedet ikke har en klar plan for håndtering af skrot klar og endda har øget sit CO2-udslip siden sidste rapport blev offentliggjort.

Omvendt beholder klassens pæne dreng Nokia sin førsteplads på listen.

Se hele listen og Greenpeace’ forklaringer via dette link.

© 2010, https:. All rights reserved.