Apple og Oracle i samarbejde om Java

Oracle og Apple har nu indledt et fælles Java-projekt der skal sikre og videreudvikle på Java til Mac OS X.

Det nye projekt hedder OpenJDK project for Mac OS X og har Apple som hovedleverandør af de mange systemspecifikke komponenter til det fælles projekt, inklusive 32-bit og 64-bit HotSpot-baseret Java virtual machine, class libraries, en networking stack og grundlaget for et ny grafisk Java-klient.

OpenJDK project for Mac OS X skal gerne føre til fuld implementering af Java SE7 til Mac OS X.

“Vi glæder os over at kunne byde Apple velkommen som en markant bidragyder til det voksende OpenJDK community. Tilgængeligheden af Java på Mac OS X spiller en central rolle i Javas ønske om at sikre kompatibilitet på Java-platformen” fortæller Hasan Rizvi, Oracle’s senior vice president of Development.

Nyheden kommer efter at Apple fornylig udfasede den interne udvikling af Java i et ønske om at lægge de eksterne udvikleropgaver og ressourcer over på Oracle og opnå samme status som blandt andet Windows har, hvor det er Oracle og ikke Microsoft, der frigiver Java-opdateringer til Windows.

Sådan bliver det nemlig også fremover. Fra og med Java SE7 kommer alle opdateringer til Mac OS X direkte fra Oracle udenom Apple, mens den eksisterende Java SE 6 vil blive videreudviklet og udsendt af Apple til Mac OS X Snow Leopard og Mac OS X Lion.

“Det glæder os at samarbejde med Oracle om at sikre at der fortsat er en god version af Java til Mac. Den bedste måde at få de nyeste og mest sikre versioner af Java på for vores brugere er ved at få dem direkte fra Oracle”, siger Bertrand Serlet, Apple’s senior vice president of Software Engineering.

I sidste måned trådte Intel også ind i OpenJDK community, der nu har opbakning fra de tre største softwareudviklere på markedet.

© 2010, https:. All rights reserved.