Minitest: Asphalt 5

Er du til bilspil skal du simpelthen prøve Asphalt 5.

Gamelofts Asphalt 5 er et ganske udemærket racerspil fra Gameloft med mulighed for at køre ræs på en række flotte baner.

Der er mulighed for at køre mere end 30 lækre bilmodeller, blandt andet Ferrari, Lamborghini, Audi og Ducati samt mulighed for otte forskellige spiltyper, blandt andet Drift Contest, Cop Chase, Time Attack, Duel Mode, Last Man Standing og Escape, hvilket gør spillet varieret og leverer mange timers underholdning.

Dertil kommer en række sjove omveje eller genveje i spillet samt mulighed for at eliminere modstandere. En anden ting der gør spillet sjovt, er at der er modkørende man skal passe på ikke at ramme og dermed miste værdifuld tid.

Som udgangspunkt styres spillet med den indbyggede bevægelsessensor og det gør den absolut elendigt. Spillet er meget svært og upræcist at styre og det har da også fået flere brugere til at rase og give spillet meget få stjerner. Det er dog ganske let at lave spillet om til et af de bedste racerspil ved at skifte måden man styrer på i indstillinger. Det er nemlig muligt at dreje til siderne ved blot at røre skærmen ved siden af bilen og det fungerer forbløffende nemt og præcist og ændrer spillet totalt.

Spillet indeholder også en brugbar og underholdende Six-player Bluetooth og Online Multiplayer foruden mulighed for at “tune” bilradioen til at spille uddrag af din egen musik mens du ræser.

Vi vil gerne fremhæve spillets flotte grafik og underholdningsværdi, når man altså får skiftet styringen. Ommvendt har spillet ikke samme “feel” som eksempelvis Need for Speed-spillene. Asphalt 5 har lidt mere tegneserie-fornemmelse, selvom man kan vælge mellem fede biler. Lydene er så afgjort det værste, med højst urealistiske billyde.

Vi giver spillet fire ud af fem stjerner.

Er du hurtig kan du stadig nå at købe spillet til kun seks kroner i forbindelse med Gamelofts Thanksgiving-tilbud.

© 2010, https:. All rights reserved.