Apple, Dell og HTC sagsøgt

Hybrid Audio LLC sagsøger nu både Apple, Dell og HTC i et forsøg på at score kassen.

Hybrid Audio LLC har sagsøgt Apple for misbrug af et inaktivt patent fra 1997, som oprindeligt er tildelt firmaet Aware, men senere muligvis overdraget til Hybrid Audio LLC.

Ifølge Hybrid Audio LLC så er der tale om et MP3-patent, der omhandler måden MP3-filer håndteres på i relation til blandt andet audio-komprimering, men det er meget uklart og meget uhåndgribeligt hvad det konkret er. Titlen på patentet er “Signal Processing Utilizing a Tree-Structured Array.”

Hybrid Audio LLC undgår tilsyneladende problemer med den rigtige MP3-opfinder, nemlig tyske Fraunhofer, ved ikke at sagsøge for generel brug af MP3-filer.

Hybrid Audio LLC sagsøger blandt andet for misbrug af patentet i følgende produkter,  iPad, iPhone 4, iPod nano, iTunes og MacBook Pro,  Dells Adamo, Alienware, Inspiron, Studio og XPS systemer, Aero smartphone, Streak tablet og HTC’s Evo 4G.

Selskaber kræver et forbud mod salg af alle de nævnte produkter i stedet for konkrete licensbetingelser for fremtidig brug af patentet, hvilket er typisk i sagsanlæg hvor sagsøger vil have penge via et forlig inden selve retssagen.

Hybrid Audio LLC ligner da også en typisk “patent troll” både ved sit ukonkrete sagsanlæg mod tilfældige produkter og firmaer, men også ved at sagen skal for en dommer i det berygte Tyler-distrikt i Texas. Tyler er som Eastern District of Texas berygtet for at dommer der giver medhold til de mest tåbelige patent-trolls.

© 2010, https:. All rights reserved.