Apple sagsøgt for misbrug af brugerdata

Apple sagsøges nu i USA for at bryde privacy-regler.

Apple beskyldes for at tillade at der sendes informationer om iOS-programmer inde fra programmet omkring brugen af programmet med videresendelse af den skaldte Unique Device Identifier til reklamenetværk, men uden at brugerne ved det og kan acceptere det.

Videre hævder sagsøger at visse programmer leverer og videresælger data om brugerens seksuelle og politiske overbevisninger, alder, lønniveau og en del andre private oplysninger.

Jonathan Lalo har derfor sagsøgt Apple og håber på erstatning. Lalos advokater arbejder på at lave sagen til et gruppesøgsmål, så alle der har hentet et program fra App Store efter 1. december 2008 og sidste uge kan få erstatning.

Apple har ikke officielt svaret på det nye sagsanlæg.

© 2010, https:. All rights reserved.