Apple udtaler sig om Wikileaks-program

Efter knap et døgn på Apples populære App Store røg Wikileaks App ud igen uden yderligere forklaringer.

Nu er Apple klar med en forklaring på hvorfor programmet, der gav adgang til alt indhold på Wikileaks samt til relevante tweeds fra Wikileaks, er blevet fjernet igen.

Ifølge Apple har man fjerne programmet fordi det ikke overholder udviklerretningslinierne, de såkaldte Developer guidelines.

Apple henholder sig til at programmet tilsyneladende kan skade enten politiske grupper eller enkeltpersoner og det er ikke tilladt.

Konkret skriver Apple ifølge websiden Businessinsider:

“We removed WikiLeaks because it violated developer guidelines. An app must comply with all local laws. It may not put an individual or target group in harms way”.

Hvordan programmet i første ende er røget gennem Apples stramme kontrol, er så lidt underligt. Hvis programmet ikke i første omgang overholdt Apples programregler er det underligt at det først er efter at det bliver godkendt at det går op for Apple at programmet ikke overholder alle regler, så muligvis er Apple i dette tilfælde blevet presset til at fjerne det eller har ment at det var skadeligt for forretningen med politisk “grimme” programmer. Apple viser dog med denne udmelding tydeligt hvordan man forholder sig til Wikileaks med denne udmelding.

Apple er i de senere år blevet kritiseret stærkt for sin mere eller indre åbenlyse censur af udvalgte programmer. Tidligere er det blandt andet gået ud over et program for en republikansk politiker i USA og en anti-homobevægelse ved navn Manhattan Declaration der har lavet en underskriftsindsamling mod Apple, ligesom noget så simpelt som en prutte-app blev for meget for Apple.

Det er Ekstra Bladets side 9-piger også ligesom der er tilfælde hvor programmer lader til at være blevet fjernet fordi de var for dyre eller omhandlede konkurrerende styresystemer. Der lader dog ikke til at være nogen rød tråd i Apples politik, idet eksempelvis magasinet Playboy kan købes i App Store.

© 2010, https:. All rights reserved.