Cydia-stifter laver Mac App Store

Udvikleren Jay “saurik” Freeman som står bag den alternative App Store til iPhone lancerer snart en Mac App Store.

Cydia har opnået stor succes hos de mange brugere der jailbreaker iPhones og henter programmer som Apple ikke kan kontrollere.

Nu følge successen med Cydia så helt op med en alternativ Mac App Store, som Apple også er ved at gøre klart til at lancere i det nye år.

Nyheden kom på konferencen 360|MacDev. Freeman kunne her fortælle, at den nye Mac App Store skal åben om et par uger, muligvis før Apples. Ideen med den alternative Mac App Store er at give utilfredse forbrugere og udviklere nye muligheder udenfor Apples kontrol.

Mens Cydia har sit klare eksistens grundlag i at servicere de ti millioner iPhones der er låst op, så er det mere utydeligt med en alternativ Mac App Store, da Mac OS X ikke er låst på samme måde som iOS. Alligevel kan de udviklere der ikke gider dele overskud med Apple og leve op til Apples regler, altså vælge et mere frit alternativ.

Læs mere om den nye Mac App Store hos PCMag.

© 2010, https:. All rights reserved.