Apple har nu fjernet VLC Player

Apple har som ventet valgt at smide VLC Player til iPhone, iPod touch og iPad ud af App Store.

Den populære videoklient VLC Player fra Applidium demonstrerer på den fineste vis de store problmer som Apple og softwarebranchen står overfor og bør løse snarest.

Apple har valgt at fjerne VLC Player da der er stridigheder mellem VLC Players open-source GNU General Public License og Apples stramme licensbetingelser.

Problemet mellem VLC Player og App Store er tidligere påtalt af en af hovedudviklerne af VLC, Rémi Denis-Courmon, der gerne ser VLC udbredt også til App Store. Problemet skyldes især Apples DRM-kontrol, som er i strid med VLC Player, som frit skal kunne distribueres uden begrænsninger.

VLC  er et program,  som mange slet ikke vil eller kan undvære på deres enheder idet en række videoformater ikke vil kunne afspilles på Apples enheder, så problemet med VLC er et reelt problem for Apple på flere planer.

© 2011, https:. All rights reserved.