Apple har sagsøgt grafikproducent

Apple sagsøger nu S3 Graphics der i sommer klagede over Apple til International Trade Commission.

S3 klagede over at Apple misbrugte fire af S3’s patenter som alle relaterer til kodning og dekodning af billeder. S3 ville dengang have nedlagt forbud mod import af alle Apple-produkter til USA, der misbruger patentet, argumenterede selskabet overfor International Trade Commission.

Nu har Apple så som modtræk sagsøgt S3 for misbrug af Apples patenter, sandsynligvis for at forhindre et importforbud mod Apple og for at få S3 til at trække sin klage tilbage overfor myndighederne.

S3 var i 90’erne store indenfor 3D-grafik med deres ViRGE hardware, men blev hurtigt løbet over ende af Nvidia og ATI. Flere iagttagere mener da også at S3’s klage over Apple blot er et forsøg på at få lidt oprejsning og tjene lidt penge som kompensation for tabte markedsandele.

© 2011, https:. All rights reserved.