Apple kan fejre tre markante fødselsdage i 2011

Apple kan i det nye år 2011 med selvsikkerhed fejre tre projekter der har betydet alt for Apples udvikling i de seneste ti år.

Mens Apple forbereder sig på at åbne Mac App Store og muligvis også snart at annoncere at iPhone er klar til Verizons netværk i USA, så er der masser at glæde sig til efterfølgende for Apple.

I år er det nemlig ti år siden at Mac OS X blev introduceret, ligesom det også i år er ti år siden af den originale iPod blev lanceret. Sidst er det faktisk også ti år siden i år at Apple åbnede sin første fysiske butik.

Alle de tre initiativer står hver især som gigantiske milepæle for Apple og de tre initiativer fra 2001 har i høj grad været med til at sikre at Apple har kunnet blæse gennem de sidste ti år uden at være bange for røde tal på bundlinien.

Første fødselar er Mac OS X der blev udsendt som Mac OS X 10.0 i marts 2001 efter at en meget buggy Public Beta havde været ude i offentligheden efteråret før. Opdateringen Mac OS X 10.1 var klar allerede i september 2001 og rettede en masse af de fejl der trods alt stadig var i 10.0.

Dernæst fulgte Apple op med iTunes, der er en ombygget version af Casady & Greenes SoundJam MP music jukebox-program, som Apple havde opkøbt. Man kan naturligvis hævde at iTunes i sig selv er værd at fejre som en milepæl, men dengang var det mere mudret hvad Apple egentlig ville med iTunes, lige indtil oktober 2001 hvor Apple lancerede iPod og skabte musikhistorie med samspillet mellem iPod og iTunes, der siden er udviklet og har bragt os iTunes Store, App Store og den sociale musiktjeneste Ping.

Sidst må vi ikke glemme Apples nye butikseventyr der blev skudt i gang i foråret 2001 med den første fysiske Apple Store. Apple åbnede 27 Apple Stores i USA i 2001 til stor overraskelse for mange konkurrenter og analytikere og fortsatte i de følgende år med at udvide, fra 2003 også i udlandet.

I dag er Apples butikker et stærkt “backbone” for Apples økonomi, markedsføring og salg og butikkerne tæller i dag 332 over hele verden og konstant kommer der nye til.

© 2011, https:. All rights reserved.