Apple skifter til besværlige skruer

Apple er i gang med at skifte nogle af skruerne på en række produkter så de bliver sværere selv at åbne og reparere.

Apple har det med at gøre det svært for forbrugerne selv at pille inden i Apples apparater, hvilket tydeligt ses på en række produkter gennem årene, eksempelvis de mange iPods, hvor batteriet ikke kan udskiftes.

Mens også skruedesignet som holder enhederne sammen udsættes for skiftende skruer for at forhindre pilfingre i at åbne Apples produkter. Skruedesignet har således vekslet mellem Philips, Torx, Torx Security og Torx Plus, og nu tager Apple så en ny og endnu mere besværlig skruetype i brug, fortæller iFixit.

Apple er nemlig begyndt at anvende en rimelig ukendt skruetype med navnet Pentalobe og ifølge iFixit er der ikke mange skruetrækkere på markedet der kan skrue dem op. iFixit er dog så flinke at de har lavet et sæt, der kan klare de nye skruer og vi er sikre på at flere produkter dukker op i forretningerne, hvis Apple starter med at anvende Pentalobe overalt.

© 2011, https:. All rights reserved.