Apples omsætning er steget med 71 procent

Apples kvartalsregnskab for første kvartal 2011 blev i går frigivet og det går rigtig godt for Apple.

Apple omsætning steg i julekvartalet, som dækker oktober til december, med 71 procent i forhold til samme kvartal året før.

Samlet omsatte Apple for 26,74 milliarder dollars med en nettoindtjening på seks milliarder dollars.

Særligt salget af iPhone er med til at trække Apple i den rigtige retning. Apple solgte nemlig 16,24 millioner iPhones i julekvartalet, hvilket er en stigning på 86 procent flere iPhones i forhold til samme kvartal året før.

Apple solgte også 4,13 millioner Mac-computere, hvilket er en stigning på 23 procent i forhold til julekvartalet året før.

Det første julekvartal med iPad var også ventet med spænding blandt analytikere og investorer og det må siges at være godt fint med iPadsalget. Apple solgte 7,33 millioner iPads i julekvartalet. Da der ikke blev solgt iPads sidste jul kan man ikke sammenligne med forrige julekvartal, men iPad-salget i julemåneden gik dog frem med 75 procent i forhold til kvartalet før.

Salget af iPod fortsatte sin nedtur med syv procent i forhold til samme kvartal sidste år. Det samlede salg lå i år på 19,45 millioner iPods.

Apples regnskabsår løber forskudt fra kalenderen, fra oktober til oktober. Af samme grund benævnes julekvartalet første kvartal eller Q1.


© 2011, https:. All rights reserved.