Minitest: Angry Birds til Mac

Et af de absolut mest populære spil til iPhone er Angry Birds og nu er spillet frigivet til Mac.

Den nye Angry Birds Mac blev lanceret sammen med Mac App Store i denne uge og ligner iOS-versionen ned i mindste detalje.

Det er der naturligvis heller ikke noget underligt i da det jo netop er en kopi af iOS-spillet. Det betyder samme lyde og samme grafik og de samme baner som du måske allerede har spillet til ende flere gange, samt de sædvanlige golden eggs. Grafikken er dog ikke helt så flot og skarp som på en iPhone 4, men mere mudret.

Angry Birds er denne anmelders absolutte favoritspil på iPhone og forventningen var stor til Mac-versionen der er testet på en ny MacBook Pro. Desværre er spillet halvtrist både at se på og spille og kan slet ikke leve op til spilleglæden på iPhone og iPod touch. Det er fornyelsen simpelthen for lille til.

Derudover er den geniale multi touch-kontrol af spillet direkte på skærmen på iPhone væk og i stedet må man nøjes med lidt mere simple multi touch-input via pegefeltet. Et slip sidelæns betyder aktivering af katapulten mens to slip sidelæns gør at man bevæger skærmbilledet sidelæns. Det fungerer ikke godt når man i forvejen kender iPhone-versionen, der nok især er blevet så berømt netop på den fantastiske tilpasning til iPhone og iPod touch som multi touch spillemaskiner. Angry Birds er simpelthen bygget til iOS og definerer tydeligt der sin overlegenhed og den kan altså bare ikke overføres til Mac på denne måde.

Faktisk er undertegnede så skuffet over Mac-versionen at jeg hellere vil spille alle banerne endnu engang på iPhone, når engang jeg får lyst til at prøve banerne for 117. gang.

Vi giver spillet to ud af fem stjerner.

(Af: L.B)

© 2011, https:. All rights reserved.