Minitest: Bloons TD 4

Store og små vil kunne hygge sig med Bloons TD 4 til iOS i dagevis.

Vi har testet spillet Bloons TD 4, der findes i et væld af varianter på internettet.

Spillet er en mækelig type “castle defence” hvor du skal skyde balloner i stykker med alt fra aber med tegnestifter, til hoveder med boomeranger og fly med pile.

Banerne bliver løbende sværerer og sværere og du skal hele tiden opgradere med flere skydere for at undgå at ballonerne slipper gennem banen. Slipper 200 igennem er spillet nemlig overstået. Undervejs samler du point til at købe nye skydere med og ikke mindst til at opgradere de eksisterende.

Selve menuen til butikken med skydere sidder nederst  i venstre hjørne og skygger desværre lidt for resten af banen når du vælger, men sådan er det med spil på så lille en skærm som en iPhone.

Du opgraderer ved at klikke på de skydere der er placeret på banen. Det åbner en menu med knapper der lyder rødt og grønt. Hvis de lyser grønt kan du købe opgraderingen ellers må du vente til du har point nok til at opgradere. Du kan selv sætte farten op på pointindtjeningen ved at sætte spillet på “fast mode” det gøres øverst i højre hjørne, hvor du også manuelt starter hver enkelt ny bane med balloner.

Når du består et antal omgange i spillet tildeles du en medalje og kan vælge at fortsætte et såkaldt freeplay og det bliver hurtigt helt vanvittigt, hvis du har mange skydere. Det begynder nemlig at vælte frem med så mange balloner at grafikken af og til begynder at hakke. Når du til omgang 90 i en bane, så hakker grafikken så meget på en iPhone 3GS at du må stoppe og starte forfra, hvilket måske er forståeligt nok. Men sjovt er det nu alligevel at fortsætte med at opbygge og klare nye angreb.

Spillet har en række baner i tre niveauer, nem, middel og svær og der er både alsidighed og hygge nok til mange dages god underholdning, for hele familien. Specielt de yngste vil sikkert være vilde med Bloons TD 4.

Vi giver spillet fire ud af fem stjerner.

Bloons TD 4 koster 18 kroner i App Store.

Systemkravet er iOS 3.1.3.

© 2011, https:. All rights reserved.