Minitest: Mac App Store

Apple lancerede i går Mac App Store til Mac OS X Snow Leopard med håbet om at skabe endnu et nyt og blomstrende forretningsområde.

Mac App Store leveres som en integreret del af Mac OS X 10.6.6 og er når du har installeret Mac OS X 10.6.6, kan du finde et nyt ikon i Dock’en, til det nye program, der altså ikke er integreret som en del af iTunes Store, som mange fejlagtigt har troet. Du kan alternativt finde Mac App Store via Æble-menuen øverst.

I gang med App Store

Kender du i forvejen App Store i iTunes er det nemt at komme i gang. Du åbner blot programmet og nu har du en række undermenuer der er bygget op på næsten samme måde som den gamle iOS App Store med en række kategorier.

Det er meningen af Mac App Store selv finder ud af hvilke programmer du har installeret og hvilke du ikke har. Det virker dog kun på redaktionens computer, på iLife-programmerne. iWork mener Mac App Store ikke vi har installeret, selvom vi har det. Samme gælder flere andre tredjepartsprogrammer som StuffIT Expander, der heller ikke genkendes. Det betyder at vi nu har både den gamle StuffIT Expander 14.0 på computeren samt den nye StuffIT Expander 15.0 fra Mac App Store.

For at købe et program klikke du blot ligesom i iOS App Store og indtaster samme brugernavn og adgangskode som til iTunes Store og vupti programmerne hentes nu over på din computer.

Nye programmer lægges som henvisning i din Dock til højre, som vist nederst på siden. Du behøver ikke at beholde alle programmer i Dock’en, men kan blot fjerne henvisningerne eller flytte dem hvis du vil. Alle de originale programmer ligger i mappen Programmer, hvorfra du kan dele dem med andre computere derhjemme.

Skulle du slette dine programmer kan de hentes igen via Mac App Store. Det er meget praktisk hvis du køber en ny Mac, da du så kan hente programmerne med din Mac App Store-konto endnu engang.

Endelig bør det nævnes at selve installationen sker fuldt automatisk, ikke noget med diskimages og koder og en masse forstyrrende elementer. Det hele er automatiseret, som i iOS App Store.

Billigere programmer

Programmerne i Mac App Store lader til at være lidt billigere og det er naturligvis ganske godt for forbrugerne. Eksempelvis er det nu muligt at købe både Apples egne populære programmer som iPhoto, iMovie og GarageBand, som sælges hver for sig for kun 89 kroner stykket.

Også Pages, Keynote og Numbers er til salg hver for sig i Mac App Store for 119 kroner per app, ligesom Aperture 3 er til salg til 469 kroner.

Lille udvalg

Al begyndelse er svær og det må man også sige at det har været for Apple med Mac App Store og iOS App Store. Da den gamle iOS App Store blev lanceret var der blot 400 programmer at vælge mellem, men det voksede dog hurtigt til mange flere. Mac App Store begynder med 1000 programmer af meget svingende kvalitet, fra en noget uopfindsom kopi af Angry Birds, til seriøse programmer i topklasse, som Sketchbook Pro.

Men det er lidt kedeligt at surfe rundt i den halvtomme butik, når man som Mac-bruger og ikke mindst iPhone-bruger er vant til et langt større udvalg. Vi savner seriøse programmer fra større producenter som eksempelvis Adobe og Feral. Indtil der kommer flere programmer i butikken, vil undertegnede i hvert fald stadig søge Mac-software helt andre steder.

Når det er sagt så glæder vi os til at udvalget vokser, Mac App Store har bestemt potentiale til noget stort, hvis ellers udviklerne vil bakke op om prisdelingen der er den samme som i iOS App Store, med 30 procent til Apple og 70 procent til udviklerne.

Vi giver Mac App Store tre ud af fem stjerner fordi der trods mangel på interessante varer i butikken er et stort potentiale for at opdage ny software og ikke mindst administrere og dele det med andre computere hjemme.

© 2011, https:. All rights reserved.