“Google-bombing”: Abortmodstandere linker abort med mord i Google

Det er meget muligt at Google er igang med at rydde ud i netspam-søgninger, men søgegiganten trues mange andre steder fra.

Et andet problem for Google er nemlig de såkaldte Google-bombers, der ved hjælp af strategisk placerede links manipulerer Googles søgeresultater til at give udtryk for deres egen (primært politiske) holdning.

For eksempel lykkedes det under Bush-regeringen for en aktivist at få søgningen “miserable failure” til at give et link til Det Hvide Hus’ officielle hjemmeside. Google strammede op i 2007 for at komme Google-bombing til livs, men det er tilsyneladende stadig muligt.

Nu er den nemlig gal igen. En gruppe abortmodstandere med en smule teknologisk snilde har tilsyneladende manipuleret Google-søgningen, så søgningen “mu**er” giver Wikipedias artikel om “abort” som det andet bedste resultat.

Man kan undre sig over, hvad man får ud af dette. Folk der googler “m***” bliver næppe overbevist om abortmodstanderne påstand om at abort-er-m*** ud fra en enkelt Googlesøgning. Derudover så virker det hele også lidt bagvendt. Ville det egentlig ikke have været mere relevant for abortmodstandernes standpunkt at lave koblingen den anden vej, så man fik “m***” ud af at google “abort”?

Ud fra disse betragtninger er denne “Googlebomb” ikke meget bevendt. Men den har måske alligevel sin effektivitet et helt andet sted. Nemlig at nyheden i disse dage ryger ud over hele nyheds- og blogging samfundet på internettet, så at der om få dage vil være en skov af artikler, der alle bruger ordene “abort” og “m***” i sammenhæng, hvilket tjener abortmedstandernes sag og fremmer linket  i Google. (Derfor den “stjernede” måde at skrive det ene af ordene på fra min side. Det ændrer næppe på meget at en dansksproget side kobler de to ord, men “stjerningen” tjener til illustration af problematikken).

Moralen må være: Stol ikke blindt på dine Googlesøgninger, men brug din sunde fornuft. Der er mange interessegrupper derude, der håber du gør det modsatte.

Kilde: boingboing

Se også boingboings link til reddit, hvor  der er en anskueliggørende tråd om hvordan Googlebombing fungerer

© 2011, https:. All rights reserved.