Google Android overhaler iPhone i USA

Nye tal fra comScore giver Google Android en sejr over Apples iOS.

Nye tal fra comScore viser at Google med Android har overgået Apples markedsandel i USA i efteråret 2010. Forest ligger stadig RIM’s Blackberry, som dog taber betydelige markedsandele.

Blackberry er på førstepladsen med en markedsandel på 31,6 procent, hvilket er et fald om sommeren, hvor Blackberry havde 37,3 procent at smartphone-markedet i USA.

Googles Android bevæger sig frem med høj fart fra 21,4 procent i september til 28,7 procent i december og det er nok til at overgå Apple, der i december lå på 25 procent. Apples 25 procent af markedet i december er en lille fremgang på under en procent i forhold til tallene fra sommer, men den nye Verizon iPhone, kan igen teste styrkeforholdet mellem Apple og Google.

En undersøgelse viste fornylig, at en række brugere af Android og Blackberry på Verizons mobilnet, udelukkende benytter de to systemer fordi de har manglet muligheden for at købe en iPhone. Faktisk overvejer mere end halvdelen af Verizons kunder med Android og Blackberry at skifte til iPhone i den kommende tid og det har flere allerede gjort i forbindelse med forudbestillingen.

Ifølge flere analytikere satte Apple og Verizon nemlig salgsrekord allerede da man åbnede for forudbestillingerne af iPhone 4, der menes at have overgået den oprindelige forudbestillings-lancering hos AT&T med 40 procent højere forsalg. Verizons hjemmeside gik da også ned efter kort tid og få timer efter at salget var sat i gang med forudbestillinger var der allerede udsolgt igen.

I bunden af smartphonemarkedet i USA ligger Microsofts Windows Phone 7 med 8,4 procent og Palm (HP)’s webOS med 3,7 procent.

Læs mere om det amerikanske  smartphonemarkede hos comScore.

© 2011, https:. All rights reserved.