Sådan justerer du CPU-prioriteten på Mac OS X

Med programmet Process Renicer er der grafisk brugerflade til Terminal-værktøjet renice.

Programmet kan benyttes til at ændre den ellers automatiske justering af CPU-forbrug til bestemte programmer. Normalt er det absolut ikke noget man bør pille ved hjemme foran hyggecomputeren, ja måske er det slet ikke noget almindelige brugere bør pille ved, så fortsæt med denne artikel på eget ansvar.

Hvis du alligevel får lyst til at lege med CPU-fordeling i Mac OS X, så kan Process Renicer være løsningen. Process Renicer giver et fint overblik over alle åbne processer med mulighed for at vælge en, samt en lille skyder, der kan gå fra lidt til meget.

Har du fundet en krævende process, eksempelvis konvertering af video eller musik, så kan du klikke på selve processen og så flytte skyderen i Process Renicer til en lavere “niceværdi”. Husk at det altså foregår lidt omvendt, lavere nice-værdi giver mere prioritet til den enkelte process og højere niceværdi gør så det modsatte.

Programmet nulstiller sig selv når du afslutter det, men det kan da være en god ide at huske indstillingen og justere tilbage når en process er afsluttet. Husk også at det kan sætte din blæser kraftigt i gang at lege med Process Renicer.

© 2011, https:. All rights reserved.