Vinddrevet bil krydser Australien

Hvem siger at vindkraft skal være stationær?

To tyskere har tilbagelagt 5.000 km i “The Wind Explorer”, en elektrisk bil, udstyret med drager og vindturbiner til at omdanne vindkraft til elektricitet. Turen tog 18 dage, og gav tyskerne ikke mindre end tre verdensrekorder. Først og fremmest for at krydse et kontinent med et vinddrevet køretøj, dernæst for at tilbagelægge den længste strækning på land udelukkende med vindkraft og sidst for at tilbagelægge den længste distance indenfor 36 timer.

“The Wind Explorer” vejer kun 200 kg og er lavet af carbonfiber på en aluminiumsramme og udstyret med hjul fra en sportscykel. Dens 8 kWh lithiom-ion batteri kan lades op om natten ved hjælp af en vindturbine, og køretøjet er desuden udstyret med et drage, der under kørslen kan udnytte vinden,  kite-surfing-style.

Se videoen nedenfor og drøm dig væk til dit næste roadtrip.

TheWindExplorer

© 2011, https:. All rights reserved.