Google lader dig nu blokere for søgeresultater

Google introducerer nu en ny funktion, der giver mulighed for at blokere for uvedkommende søgeresultater.

De fleste af os kender vel til at klikke på et søgeresultat i Google – blot for at havne på en indholdsfarm side, der uden noget reelt, nyttigt indhold “malker” Google for klik ved at ligge højt i søgeresultater for bestemte, lukreative søgninger.

Google nye feature er uden tvivl søgegigantens seneste våben i kampen mod disse indholdsfarme, selv om det ikke nævnes direkte i pressemeddelelsen på Googles blog.

Under alle omstændigheder er den nye funktion et virkleligt nyttigt redskab for brugerne. Får man et resultat med hvor indholdet er af dårlig kvalitet, stødende eller pornografisk får man nu mulighed for at trykke på et link, der blokerer for fremtidige søgeresultater fra samme side.

Næste gang man laver samme søgning, vil siden ikke længere dukke op, men en top eller bund-bar vil gøre opmærksom på at der er resultater, der er blokerede.

Den nye funktion bliver i første omgang tilgængelig på engelsk i Chrome 9+, Internet Explorer 8+ og Firefox 3,5+, og Google lover at understøttelsen vil brede sig til flere regioner, sprog og browsere inden alt for længe.

 

© 2011, https:. All rights reserved.