Hacking: Musik giver adgang til bilen

Biler er nu så gennem-digitaliserede, at de kan blive det nye mål for hackere.

Og nu har forskere fra universiteter i Californien, San Diego og Washington udgivet en undersøgelse, der påviser en række muligheder for hackere til at få kontrol over moderne biler.

Det mest interessante angrebspunkt er et, som de færreste nok havde tænkt over; nemlig bilstereoen. Ved at tilføje kode til en digital musikfil, som efterfølgende blev brændt på CD, lykkedes det forskerne at skabe en trojansk hest, der ved afspilning kunne ændre bil-stereoens firmware, hvilket efterfølgende kunne give hackere mulighed for at bruge anlægget som adgangspunkt til at få kontrol over mere følsomme systemer i bilen. Ved for eksempel at få adgang til bilens GPS-oplysninger samt tage kontrol over låsen vil det være uhyggelig nemt at stjæle en hacket bil.

Forskerne mener dog, at der ikke er grund til panik. Bil-hacking har en høj teknisk barriere, og desuden er de forskellige bilmærkers digitale systemer simpelthen så forskelligt indrettet, at det vil være meget ressourcekrævende for hackere at lave koder. Men de håbet at deres forskning vil være med til at gøre bilproducenterne opmærksomme på problemet.

Kilde: itworld.com

© 2011, https:. All rights reserved.