Mac OS X fylder ti

I dag er det ti år siden at den første officielle version af Mac OS X blev frigivet.

Den første officielle version af Mac OS X blev udsendt den 24. marts 2001 og varslede et kæmpe skifte i Apple strategi og videre produktudviking, både hvad angår design af hardware og brugerfladen i software.

Mac OS X 10.0, Cheeta introducerede blandt andet den nye transparente brugerflade aqua og gav mange gamle Mac-brugere grå hår i hovedet fordi det var så markant anderledes end det oprindelige Mac OS. Blandt andet var selve konceptet med terminalen og UNIX noget mange gamle Macbrugere havde lidt svært ved at forholde sig til i starten.

Siden er der sket rigtig meget og mange versioner af Mac OS X er blevet udviklet med sjove kattenavne fra Kodiak, Cheetah, Puma og Jaguar, til Panther, Tiger, Leopard og Snow Leopard. Et af biprodukterne ved Mac OS X blev til iOS med det særlige cocoa touch-lag, der nu med Mac OS X Lion til sommer smelter en smule mere sammen med Mac OS X igen idet begge systemer har givet inspiration til hinandens brugerflader.

Vi ønsker tillykke til verdens bedste styresystem.

Hvis du vil læse mere om Mac OS X kan vi anbefale artiklen Wikipedia.

Apple udsendte en beta af Mac OS X med kodenavnet “Kodiak” allerede i efteråret, men denne version var kun en offentlig beta.

© 2011, https:. All rights reserved.