Sådan undgår du “in app purchases”på iPhone

En række kunder har klaget over store regninger på programmer fra Apples App Store.

Flere tilfælde har i de seneste måneder været i medierne hvor uheldige forældre har fået regninger på flere tusinde kroner for program-køb, fortaget af børn, blandt andet fra flere gratisspil i App Store.

Inde i udvalgte spil er det nemlig muligt at opgradere og eks. købe nye baner eller udstyr til spillet og er det børn der sidder og leger, kan det hurtigt blive dyrt for intetanende forældre, når man bare skal trykke på en knap for at bruge en helt masse penge.

Udover at holde øje med hvad man installerer er det dog meget nemt helt at undgå de såkaldte In App Purchases. Det gør du via din iPhone, iPod touch eller iPad i Indstillingerne.

Efter at du åbnet Indstillinger, skal du gå til Generelt og trykke øverst hvor der står “Slå begrænsninger til”.

Herefter skal du indtaste en valgfri kode to gange. Koden kan du bruge hvis du vil omgå begrænsningerne og slette dem igen.

Efter at du har fået en kode har du adgang til at slå begrænsninger til i en række programmer, blandt andet installation og sletning af programmer. Derudover kan du lave adgangsbegrænsninger til Safari, Kamera, YouTube og iTunes.

For at sikre at der ikke er adgang til In App Purchases skal du scrolle ned til Tilladt indhold og slå Køb fra programmer fra.

Herefter er det ikke muligt at købe mere uden at kende adgangskoden.

 

© 2011, https:. All rights reserved.