Tyskerne styrer nu bilen med hjernebølger

Et forsøg på Freies Universität Berlin bringer den hjernestyrede bil en anelse tættere på virkeligheden.

Husker du den selvkørende taxa? Nu har den samme forskergruppe offentliggjort deres eksperimenter med en bil styret af hjernebølger.

Kort fortalt udstyres føreren af bilen med et apparat, der måler hans hjernebølger, og omsætter dem til tryk på speeder og bremser og drej på rattet. Det forudsætter naturligvis at computeren kan skelne mellem “relevante” tanker eller hjernebølger og hjernebølger, der handler om, at man skal huske at ringe til tante Oda og købe mælk i supermarkedet – og forsøget krævede da også stor forberedelse, hvor computeren lærte testpersonens helt særegne hjernebølger at kende.

Der er således stadig lang vej til vi kan sætte os ind i vores familiebil og tænke “kør”!

autonomos-labs.com

© 2011, https:. All rights reserved.