I fremtiden lader dit hjerteslag iPod’en op.

Forskere forventer at nanogeneratorer er færdigudviklet til markedet indenfor fem år.

Udviklingen af teknologi, der bruger kroppens bevægelser til at generere strøm, også kendt som piezoelektricitet, har været igang i mange år, og har omsider fået et gennembrud.

Ifølge American Chemistry Society har forskere indenfor nanogeneratorer, der bruger piezoelektricitet, skabt en fleksibel chip, der genererer energi, når den klemmes mellem to fingre, men princippet kan videreudvikles, så de færdige nanogenratorer kan generere strøm udfra små og automatiske bevægelser som hjerteslag eller blodets stømning i årerne. Nanogeneratorerne kan også generere strøm udfra andre bevægelser såsom vind og hjulene på en bil.

De udviklede prototyper kan generere strøm nok til at køre LCD-skærme, LED-lys og laser dioder, og forskerholdet bag arbejder på at øge kapaciteten 150 gange, hvilket vil gøre de små generatorer i stand til at køre mp3-afspillere og andre små håndholdte apparater.

© 2011, https:. All rights reserved.