Sony’s PS3 netværk er hacket

PS3 netværket og Qriocity har været nede siden i onsdags.

Det er ifølge Sony en “external intrusion” der er skyld i nedetiden, og spekulationerne går nu på, hvilken eller hvilke hackere der står bag angrebet. Hackergruppen Anonymous, som ellers er de første der springer i øjnene, benægter at stå bag angrebet.

Sony arbejder ifølge en udtalelse fra talsmanden Patrick Seybold “døgnet rundt” på at rydde op efter angrebet, men efter fem dage er netværket altså stadig nede, og ifølge Patrick Seybolds seneste indlæg på sin blog, er oprydningen efter hackerangrebet en tidskrævende proces, og der gives stadig ikke nogen tidsramme for, hvornår netværket er oppe igen.

Samtidig er Sony på nuværende tidspunkt ikke i stand til at svare på om brugeres kreditkortoplysninger er blevet stjålet i forbindelse med angrebet.

Play Station netværket, der bruges til online gaming og salg af spil, og Qriocity, der er en online service med video og musik til Sonybrugere, har tilsammen mere end 75 millioner brugere på globalt plan.

© 2011, https:. All rights reserved.