Assange: Facebook er en spionmaskine

Julian Assange har udtrykt sin uforbeholdne mening om Facebook til Russia Today.

Assange, der i øjeblikket afventer sin udlevering til Sverige, er en eftertragtet mand for medierne. I et eksklusivt interview med Russia Today, hvor han taler om revolutionerne i Nordafrika, er Assange også inde på sit syn på sociale medier, og kalder i den forbindelse Facebook for den mest forfærdende spionmaskine, der nogensinde er blevet opfundet.

I Assange’s optik er Facebook en gigantisk database med personlig oplysninger om folk, deres forhold, deres navne, deres adresser og så videre. Oplysningerne indsamles på frivillig basis af brugerne, men databasen er ifølge Assance udvikles til brug af den amerikanske efterretningstjeneste. Det samme gælder for Google og Yahoo.

“Facebook in particular is the most appalling spying machine that has ever been invented. Here we have the world’s most comprehensive database about people, their relationships, their names, their addresses, their locations and the communications with each other, their relatives, all sitting within the United States, all accessible to US intelligence. Facebook, Google, Yahoo – all these major US organizations have built-in interfaces for US intelligence. It’s not a matter of serving a subpoena. They have an interface that they have developed for US intelligence to use.”

Mener Assange virkelig at det er CIA, der har konstrueret Facebook? Nej så langt rækker konspirationsteorierne trods alt ikke. men det faktum er efterretningstjenesterne har adgang til oplysningerne er ifølge Assange farligt nok, og han påstår ligeledes af Facebook, og de andre store tjenester har automatiseret processen på grund af politisk pres.

“Now, is it the case that Facebook is actually run by US intelligence? No, it’s not like that. It’s simply that US intelligence is able to bring to bear legal and political pressure on them. And it’s costly for them to hand out records one by one, so they have automated the process. Everyone should understand that when they add their friends to Facebook, they are doing free work for United States intelligence agencies in building this database for them.”

Konspirationsparanoia? Så afgjort. Men man må indrømme at manden har en form for pointe med det han siger.

Se og læs hele interviet med Assange hos Russia Today.

Via thenextweb

© 2011, https:. All rights reserved.