ChromiumPC er den første desktop PC, der kan køre ChromeOS

Den lille, revolutionerende harddisk fra opstartsfirmaet Xi3 kommer på gaden til sommer.

Vi har tidligere skrevet om Xi3, der med sit fleksible modulsystem er en helt ny måde at tænke hardware på. Kort fortalt kommer Xi3 med tre udskiftelige “sisterboards” i stedet for et fast motherboard, der kan konfigureres og skræddersyes efter brugerens behov, og udskiftes løbende, efterhånden som teknologien udvikler sig og behovene ændres.

Nu annoncerer Xi3 ChromiumPC, der er en Xi3-udgave, der er designet specielt til cloud-computing, og som – selvfølgelig – kører ChromeOS. Dermed bliver ChromiumPC den første stationære computer, der kører Googles nye cloudbaserede styresystem.

“Ægteskabet” mellem Xi3’s koncept og Googles cloudbaserede styresystem giver umiddelbart rigtig god mening. Begge koncepter indeholder en nyskabende tilgang til både hardware og software, der gør op med den traditionelle tilgang, der kræver jævnlige opdateringer og udskiftninger. Spørgsmålet er om det er klogt af Xi3 at satse så hårdt på cloud-tilgangen som de gør, eftersom deres hardware-koncept i realiteten indeholder den samme mulighed for fleksibilitet som Googles softwaretilgang. Vi mangler endnu at se, hvordan markedet tager imod ChromeOS, især erhvervslivet, som Google satser hårdt på at vinde for sig, men som traditionelt er et meget konservativt segment. Xi3 har netop en hardwareløsning, der er meget tiltalende for erhvervslivet, eftersom der er penge at spare på den fleksible udskiftnings-tilgang, samtidig med at virksomhederne kan vælge at fortsætte med at bruge deres traditionelle styresystem.

ChromiumPC kommer på gaden allerede den 4. juli til en endnu ukendt pris.

Kilde. Xi3

 

© 2011, https:. All rights reserved.