Følg Taliban på Twitter!

Mørkemændene fra Afghanistan goes digital.

Det er umiddelbart en anelse selvmodsigende at en gruppe, som notorisk har bekæmpet alt der havde med modernitet og teknologi at gøre pludselig begynder at fyre deres fascistiode propaganda af med 140 tegn ad gangen, men det er ikke desto mindre sandt.

Twitterfeedet @alemarahweb har i skrivende stund 2.279 followers og 768 feeds, der primært linker til “Det Islamiske Emirat i Afghanistans” , som det talibanske eksilstyre foretrækker at benævne sig selv. De fleste feeds er på pashtunsk, men for ikke-afghanske wanna-bees kommer der ind imellem et tweet på engelsk. Hjemmesiden oplever iøvrigt mere nedetid end oppetid da den konstant bliver smidt af servere eller lukket af myndighederne.

Udfra devisen “kend din fjende” har Taliban ud af de 12 feeds, de selv nedlader sig til at følge, valgt at holde øje med flere amerikanske feeds, som AfghanHeroes og Afghantim. Kigger man på @alemarahwebs følgere ser man det samme mønster. Et overvældende antal vestlige journalister, sikkerhedskonsulenter og kommentatorer overskygger ganske antallet af langskæggede, riffelbærende terrorister.

Ser man på reaktionerne på det seneste tweet er der heller ikke meget åndelig støtte at hente for Allahs hellige krigere – er de overhovedet på nettet?

Guardian

© 2011, https:. All rights reserved.