Google lancerer Google Music idag (opdat.)

Alle forventer at Google senere idag på deres I/O event præsenterer deres bud på en cloudbaseret musiktjeneste.

Ifølge All Things Digital, der som de eneste har haft held med at vride et par oplysninger ud af Google, er det dog ikke med de store pladeselskabers velsignelse at Google Music startes op, så derfor kommer tjenesten til at mangle en mulighed for at købe musiknumre.

Google Music kommer derfor kun til at tilbyde gratis cloudbaseret lagring af egne numre, som man så kan streame til sin PC, smartphone og så videre. Google Music topper dog Amazons udgave, både med plads og kvalitet, idet man hos Google kan lagre op imod 20.000 sange, mens man hos Amazon kun kan lagre ca 2.000. Derudover tilbyder Google Music muligheden for at lave playlister – noget som ikke er muligt i Amazon.

Indtil nu er det kun Google og Amazon der konkurrerer om kunderne i skyen. Amazon lancerede sin tjeneste tidligere i år, og her er det muligt at købe musik. Apple kommer dog også snart med i kampen, med deres iCloud, og ifølge ATD har Apple mere held end Google til at få de store pladeselskaber med på ideen, og skulle have underskrevet aftaler med to af de fire store selskaber.

Google Music forventes at blive tilgængelig for Googlebrugere i USA i løbet af de næste par uger.

Opdatering:

Google præsenterede ganske rigtigt Google Music på I/O-messen, som noget af det første, og i forhold til de oplysninger, der er sevet, er der ikke de store overraskelser. Google Music er ude i beta, og bliver – desværre – i første omgang kun tilgængelig i USA.

Kilde: AllThingsDigital

© 2011, https:. All rights reserved.