Google lover 18 måneders Androidopdateringer

Google forsøger at søsætte et program, der garanterer opdateringer til Android-mobiler de første 18 måneder. Om det lykkes er en anden sag.

Google har nu indgået en aftale med ledende producenter og teleudbydere om at Android-enheder skal opdateres til det nyeste styresystem i 18 måneder efter de er kommet på markedet, “hvis hardwaren tillader det”.

Indtil videre er producenter som HTC, LG, Samsung, Motorola og Sony Ericsson med på vognen, samt de ledende globale teleudbydere som AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon og Vodafone. Andre selskaber er “velkomne til at være med.”

Det er faktisk først nu at Google selv indrømmer at fragmenterings-problematikken på Androidplatformen er et problem, selv om både forbrugere og analytikere længe har påpeget problemet som Amdroid’s største svaghed.

Problemet er i en nøddeskal at Android-opdateringer både skal koordineres med producenten, som ofte putter sin egen brugerflade, eller “skin”, “ovenpå styresystemet, og med teleudbyderne. Som det er lige nu har Android-brugere ingen garanti for, hvornår deres enhed bliver opdateret, idet det er op til producenten at beslutte hvornår – og om – den nyeste Android-version er klar til netop deres mobil, og mange producenter har haft en tendens til at have ventetider på flere måneder, og i flere tilfælde endda bare opgive at få tilpasset nogle af deres enheder til det nyeste styresystem.

Denne frustration er for mange et godt argument for at vælge Apple og iOS i stedet for en Android, idet man her et sikker på at få opdateringerne, fordi der her er en fuldstændig synkronisering mellem hardware og software.

Om den nye aftale vil ændre på dette er dog temmelig tvivlsomt. Aftalen indeholder dybest set ikke andet end en hensigtserklæring fra parterne, og at forestille sig hvor meget koordination der skal til mellem de forskellige selskaber for at få opdateringerne til at glide lige så gnidningsfrit som de gør på iPhone er ærligt talt temmelig utopisk, hvilket også Google selv indrømmede på I/O-konferencen: “Det er et logistikproblem”. Og det er det vel stadig – med eller uden aftale?

Engadget

© 2011, https:. All rights reserved.