HTC bekræfter åben bootload

HTC giver efter for pres fra brugerne og stopper med at låse deres mobiler.

Udtalelsen fra HTC kommer direkte fra HTC’s direktør Peter Chou på Facebook:

“There has been overwhelmingly customer feedback that people want access to open bootloaders on HTC phones. I want you to know that we’ve listened. Today, I’m confirming we will no longer be locking the bootloaders on our devices. Thanks for your passion, support and patience,” Peter Chou, CEO of HTC

Meldingen bliver begejstret modtaget af HTC’s brugere, som man kan se på kommentarerne nedenfor, skønt det stadig er uklart om den nye politik kommer til at gælde for allerede udsendte enheder, eller om det kun er fremadrettet.

HTC begyndte at låse deres mobiler tilbage i marts, så det blev sværere for brugerne at roote mobilerne og modificere mobilens firmware, hvis de ønskede det. Dette står i stærk modstrid med hele filosofien bag Android, der netop bryster sig af at være et åbent system i modsætning til Apples lukkede iOS og OS X.

Google’s egne mobiler, Nexus’erne, har da også altid haft åbne bootloaders, og med HTC’s udmelding i dag ser det ud til at det lykkes for Google at overbevise producenterne i det gode og rigtige ved den åbne filosofi, eftersom både Samsung og Sony Ericsson på det seneste er slået ind på samme strategi.

 

© 2011, https:. All rights reserved.

Tags:,