Nokia klar med WP-mobiler i 2011?

Nokias VP for Smart Devices afkræfter ikke at Nokias planer stadig går på en 2011-lancering.

Siden ægteskabet mellem Microsoft og Nokia blev annonceret i februar har verdens øjne hvilet i spændt forventning på mobilgiganten for at se, hvornår ægteskabet bærer frugt i form at nye smartphones. Både Nokia og Microsoft har i dén grad brug for en turnaround for at genvinde nogle af de tabte markedsandele, og kritikken har lydt fra mange sider på at en nølen fra Nokias side kan blive fatal. Nokia har indtil videre været meget tavs med deres planer, og har endnu ikke offentliggjort en overordnet plan, endsige en lanceringsdato for deres kommende Windowsmobiler.

I et interview med Forbes kan Nokias Jo Harlow dog fortælle at deadlinen for en lanceringen stadig ligger i 2011, selv om hun ikke er særlig konkret.

“I’m quite pleased with our progress,” siger Harlow til Forbes. “Our target is absolutely still this year…and the target looks good.”

Samtidig fortæller hun at lanceringen vil indeholde “en lille serie” af Nokia Windows mobiler, og at Windowsmobilerne ikke blot vil tage udgangspunkt i Nokias grunddesign af Symbian-mobiler, men vil indeholde helt nyt hardware, uden tvivl en opgradering på processorfronten.

Harlow afslørede også at Nokia også arbejder med NFC, til både Symbian og Windows. NFC var noget overraskende ikke nævnt i Microsofts præsentation af WP Mango igår, men Nokias udmelding tyder på at vi vil få det at se i Nokias Windowsmobiler alligevel, hvilket ikke kan overraske, eftersom Nokia var nogen af de første, der begyndte at interesserede sig for NFC, og eftersom både Apple og Google er godt på vej med NFC-mobiler.

Derimod skal man ikke regne med at se en Nokia-tablet foreløbig. Harlow bekræfter Elops tidligere udmelding om at Nokia kun går ind på det marked, hvis de har noget afgørende nyt at komme med i forhold til konkurrenterne.

Kilde: Forbes

 

© 2011, https:. All rights reserved.