Ny viden kan beskytte øret mod in-ears

 

In-ear hovedtelefoner giver god lyd, men slider på trommehinden. Nu er en amerikanske audiespecialist klar med en løsning.

Problemet med in-ears er, at de skaber et slags vakuum i øregangen, primært for at holde uønskede lyde ude, hvilket gør lyden meget komprimeret og dermed på sigt ødelæggende for trommehinden.

Én løsning på problemet, som flere producenter har forsøgt sig med, er at udstyre øretelefonerne med små huller, som lader trykket slippe ud, men det giver desværre tydelige forringelser i lydkvaliteten.

Lydspecialist Stephen Ambrose har fundet på en løsning, der ikke skulle gå ud over lydkvaliteten. En slags kunstig ekstra trommehinde lavet af ultratyndt polymer, som integreres i øretelefonerne og så at sige tager trykket fra den rigtige trommehinde.

Konceptet er enestående på den måde at det rent faktisk effektivt beskytter trommehinden, samtidig med at lydkvaliteten ikke forringes. Tværtimod siger popularmechanics, der har testet den kunstige trommehinde, at lydkvaliteten faktisk er bedre, fordi den kunstige trommehinde også fjerner den kunstige, boomende baslyd, der opstår i “normale” øretelefoner fordi luften i øregangen står stille og derfor skaber en okklusionseffekt.

Ambrose satser på at kunne sælge “Ambrose Diaphonic Ear Lense” (eller ADEL) som et tillægsprodukt til øretelefoner inden for et par uger, og vi kan da håbe på at producenterne vil tage konceptet til sig, så man på sigt kan købe øretelefoner med medfølgende trommehinde.

Via Chrunchgear

© 2011, https:. All rights reserved.