Oplad din mobil med stemmen

 

Koreanske forskere arbejder med en ny opladningsteknologi baseret på lydbølger

Det lyder næsten for godt til at være sandt: jo mere du snakker i din mobil, jo mere batteritid. Men dette utopiske scenarie bliver måske virkelighed i en ikke alt for fjern fremtid.

Dr Sang-Woo Kim som arbejder på universitetet i Seoul arbejder med et “sound power” projekt, hvor tynde fibre af zinkoxid mellem to elektroder aktiveres af lydbølger og lagrer energien i det tilknyttede batteri.

Udover at skabe Himmerriget på jord for snak’o’file mobilbrugere har teknologien også mange andre lovende muligheder. Sang-Woo Kim nævner muligheden for at bygge lydisolerende vægge langs med motorveje med en legering, der udover at skærme navoerne opsamler energien fra trafiklarmen.

ITTimes

 

© 2011, https:. All rights reserved.