Pædagogik: Bestik børnene til affaldssortering

Måske er bolsjepræmier vejen frem, når ungerne skal lære at være miljøansvarlige?

Mon ikke de fleste forældre kender det? Man har en god intention om at opdrage sine børn til at tage ansvar og passe godt på Moder Jord, men i dagligdagen kan det godt være svært at få de gode vaner til at hænge fast.

Personligt lyder jeg op til flere gange dagligt som et ekko af min egen mor, når jeg med bøs stemme råber: HUSK AT SMIDE PAPIRET I SKRALDESPANDEN, hvorefter ordren bliver udført under store muk, støn og beklagelser.

Måske kommer løsningen fra denne koreanske designer, der har taget mere pragmatisk fat om problemet: En skaldespand med indbygget affaldssortering, der belønner en korrekt indsmidning med et stykke slik. Uanset det potentielt politisk ukorrekte i konceptet er den smart opbygget, med mulighed for at arkivere lodret under både glas, dåser og plastik.

Jeg ser en indbygget fare for små børn på roterende sukkerchok, der systematisk tømmer hjemmet for glas, metal og plastik for at trække endnu en sukkerbid ud af maskinen. Måske kunne man fylde den med gulerødsstænger og æbleskiver, men virker den så?

Under alle omstændigheder venter jeg på et mere europæisk design uden den skrigpinke, som tilsyneladende er det koreanske svar på sort, før denne Recycling Vending Machine får plads i mit køkken.

YunJin Chang via Treehugger

© 2011, https:. All rights reserved.