YouTube har fødselsdag

Videodelingstjenesten kan fejre seks års fødselsdag med nye imponerende brugertal.

Tænk engang at det kun er seks år siden at YouTube gik i luften. I dag er tanken om en verden hvor det ikke er muligt at bruge timevis af kvalitets-spildtid på at se på photoshoppede katte og gamle mennesker der falder på halen ligeså eksotisk og usansynlig som en verden uden fjernsyn eller køleskabe. Hvad brugte vi dog tiden på i gamle dage???

Jeg er tilsyneladende ikke den eneste, der har det på den måde. YouTube kan i anledning af fødselsdagen fortælle at der hver dag bliver uploadet 48 timers video – i minuttet! Det er dobbelt så meget som sidste år, og 37% mere end niveauet var for blot et halvt år siden!

YouTube kan også fortælle at der hver dag bliver set 3 milliarder videoer. Det svarer til at halvdelen af verdens befolkning ser en video hver dag.

Der er ingen tvivl om at YouTube har ændret vores videovaner på en afgørende måde. Udover photoshoppede katte, trimlende gamle mennekser bøvsende babyer har YouTube også åbnet op for nye kanaler i forhold til mere seriøse områder som nyhedsformidling, uddannelse og socialt engagement. Det er idag umuligt for lukkede, totalitære lande som Burma, Libanon og senest Syrien at kontrollere nyhedsstrømmen, eftersom enhver glad amatør med et mobilkamera kan filme regimernes overgreb og publicere dem til hele verden. Uddannelsesinstitutioner har mulighed for at publicere forelæsninger og taler, og sociale bevægelser kan ligeledes komme ud til et meget brede publikum.

Derudover har YouTube været med til at skabe helt nye genrer indenfor video, som vi aldrig har set før. Vi vil det næste stykke tid fremhæve et par stykker, så stay tuned.

YouTube

© 2011, https:. All rights reserved.