Zuckerberg vil have børnene med på Facebook

På en nyligt afholdt konference om innovation i uddannelsessektoren foreslog Mark Zuckerberg at fjerne aldersgrænsen på Facebook.

Mark Zuckerberg er nemlig meget optaget af at hæve uddannelsesniveauet, og hår for nyligt doneret 100 millioner til Newarks offentlige skoler.

Facebook-ejeren mener, at Facebook har en masse potentiale, som undervisningen kunne nyde godt af, og synes derfor at den nuværende aldersgrænse på 13 år bør fjernes.

Børn er på nuværende tidspunkt beskyttet af den amarikanske lovgivning, der forbyder hjemmesider, der indsamler informationer om brugerne, som Facebook gør det, at give adgang til børn under 13 år, men det vil Zuckerberg gerne lave om på.

“That will be a fight we take on at some point. My philosophy is that for education you need to start at a really, really young age.”

Hvad er det så for områder, hvor Facebook kan bidrage positivt til undervisningen? Tja, det har Zuckerberg ikke rigtig svar på endnu.

“Because of the restrictions we haven’t even begun this learning process,” forklarer han. “If they’re lifted then we’d start to learn what works.”

Hmmmm. Meget overbevisende!

Jeg har ærlig talt meget svært ved at se, hvilket potentiale Facebook kan bidrage med i undervisningen, som ikke findes i forvejen. I Danmark har vi allerede et fungerende system i skoleregi i form af UNI-Login, der giver adgang en mængde semi-sociale sider med forskelligt fagligt indhold, elev-intra og så videre, og lur mig om noget tilsvarende ikke også findes andre steder i verden – hvis ikke det gør, så lad dette være en opfordring til UNI-C om at komme igang med at sælge konceptet til udlandet i en vis fart!

Man får en skummel mistanke om at Zuckerberg’s vision ikke så meget handler om at forbedre undervisningen som at få adgang til de gulnæbbede små’s inderste drømme, tanker og ønsker. Det kan næppe komme bag på nogen, eftersom det rent forretningsmæssigt vil være noget af en guldgrube.

Det foruroligende er, at en kommerciel gigant som Facebook måske forsøger at påvirke lovgivningen ved at foregive nogle fine intentioner, som har et ringe reelt indhold, og som i værste tilfælde kan fremtvinge en lidet gennemtænkt og kommercielt orienteret løsning, som har potentiale til at udradere de seriøse spillere, der rent faktisk allerede findes på området.

via CNN

© 2011, https:. All rights reserved.