Apple planlægger gigant-rumskib i Cupertino

 

Gid Apple også ville begynde at bygge huse.

Apple vokser, ifølge Steve Jobs, som ukrudt, og lokalerne på Infinity Loop 1 i Cupertino med plads til 2.800 personer har længe været for små. Planerne om en udvidelse af hovedkvarteret har været igang længe og i denne uge kunne Steve Jobs så præsentere planerne for det lokale byråd i Cupertino.

Det ligner et rumskib der er landet, var Steve Jobs egne ord om byggeriet, og det er ikke helt forkert.

Med plads til 12.000 mennesker, buet glas hele vejen rundt, underjordisk parkering i fire niveauer, masser af skov omkring og en park i midten bliver Apples nye campus i Cupertino måske det mest spektakulære erhvervsbyggeri  i verden. Apple bruger deres erfaringer fra byggeriet af deres Apple Stores, hvor de blandt andet har lært at lave kæmpestore glaspartier. Selv om byggeriet er så stort at det kan rumme en mindre danske provinsbys befolkning, bliver der plads til 80% naturområder på den store grund, hvor der nu er abrikosplantage, og et selvstændigt energicenter, der skal levere strøm til bygningen, og som primært vil køre på naturgas, hvilket i USA nærmest regnes for grøn energi.

Man kan ikke lade være med at blive imponeret over et firma som ikke bare laver fede produkter, men som virkelig står ved deres værdier hele vejen igennem. Apple kunne også bare have knaldet 6 betonkasser op, kastet nogle skillevægge ind og asfalteret hele grunden, så de 12.000 ansatte havde et sted at parkere. Det ville have kostet en brøkdel. Istedet får Cupertino et arkitektonisk fyrtårn, som arkitektstuderende fra hele verden uden tvivl vil valfarte til. Lucky bastards!

Bygningen skal ligge på HP’s gamle grund, som Apple tidligere har opkøbt, og skal efter planerne stå færdig i 2015.

Se Steve Jobs præsentere planerne for byrådet i Cupertino, inklusive byrøddernes reaktioner, som spænder fra alt til savlende lalleglæde til “kan vi så også få fri WiFi”!

© 2011 – 2017, https:. All rights reserved.