Rygte: Facebook arbejder på omfattende musiktjeneste

Ifølge rygterne er samarbejdet mellem Facebook og Spotify kun en lille brik i puslespilet.

Google har én, Amazon har én. Apple har én – så naturligvis vil Facebook også ha’ én.

Giganterne konkurrerer netop nu om vores gunst ved at tilbyde musiktjenester, der på forskellig vis lader os købe, lytte, dele eller opbevare musikken på en smartere måde.

Facebook vil naturligvis også være med i legen, og indledte for nylig et samarbejde med svenske Spotify, men dette samarbejde er set ud fra Facebooks interesser alt for begrænset, eftersom Spotify endnu ikke er en global spiller, men kun har sin tjeneste i udvalgte lande. Blandt ander mangler USA i Spotifys portefølje, hvilket må siges at være en væsentlig begrænsning.

Nu peger nye rygter da også på, at samarbejdet med Spotify kun er en lille del af Facebooks musikplaner. Ifølge TheNextWeb har Facebook planer om en langt mere omfattende tjeneste, der også vil kunne indeholde samarbejde med andre aktører som Spotify.

Ifølge Om Malik fra GigaOm, er Facebook allerede nu igang med at sikre sig flere partnere, som skal præsenteres til august, hvor facebook holder sin udviklerkonference.

Derudover mener Malik at Facebook vil lancere en helt ny musikkategori i venstre spalte, sammen med venner, grupper og spil m.fl, der skal åbne op for et “music dashboard”, som holder styr på hvilken musik du har hørt, og som kan notificere dig om hvad vennerne anbefaler.

Derudover vil der komme en Play/Pause knap nederst på siden hvor chat-ikonet er idag.

Hvis rygterne taler sandt vil vi uden tvivl høre mere om musiktjenesten inden august.

Kilde: TheNextWeb

© 2011, https:. All rights reserved.