Understøtter Wii U flere controllere?

Der er forvirring om, hvorvidt den Wii U kun understøtter én af de nye controllere med touchskærm, eller om den kan klare flere.

Da Nintendo fornylig præsenterede Wii U på E3, var det det generelle indtryk at den nye Wii kommer med én – og kun én – controller, men nu siger analytiker Michael Pachter til ign.com, at selveste den amerikanske direktør for Nintendo, Reggie Fils-Aime har fortalt ham at Wii U understøtter to controllere:

They were particularly unclear about whether the console would support more than one of their tablet-like controllers; Mr. Miyamoto said no, but Reggie said yes (to me in a meeting).”

Nintendo’s japanske chef Mianmoto har dog andetsteds udtalt, at Nintendo er igang med at undersøge, om det er muligt at tage sin Wii controller med over til en ven og så spille sammen på hans Wii U.

Spørgsmålet er, hvor meget det betyder i første omgang. Eftersom der kun følger en controller med hver Wii U, vil spiludviklerne nok fokusere på at lave spil, der passer til dét set-up, og selv om hardwaren teoretisk set understøttter flere controllere, kræver det jo at der er noget software, der udnytter det.

© 2011, https:. All rights reserved.