Google Maps trafikinfo lukker i USA – åbner i Danmark

Nu leverer Google Maps informationer om trafikken i 13 nye lande – men i USA er tjenesten lukket ned.

Google får oplysningerne om trafikken fra Android-ejere, der har slået lokaliseringstjenester til, og i den forbindelse sender anonymiserede oplysninger til Googles servere. Kører et antal Android-ejere for eksempel østpå af E20 vil Google få oplysninger om deres hastighed, og er den lavere end de tilladte 110, vil motorvejsstykket i Google Maps få en gul eller rød farve.

Med alle de Android-mobiler, der efterhånden bevæger sig rundt på gader og stræder i lommen på deres ejermænd, skulle man tro at Googles trafiktjeneste var meget præcis og ufejlbarlig, men netop samtdig med lanceringen i 13 nye lande, blev det opdaget at Google i al stilhed har fjernet tjenesten i USA, hvor den ellers har kørt siden 2007.

Google forklarer selv at tjenesten var for unøjagtig, men ikke hvorfor eller hvordan. Brugere i andre lande end USA rapporterer at tjenesten dér kører upåklageligt.

I Danmark viser tjenesten kun, om trafikken glider på motorvejsnettet samt større veje i Storkøbenhavn, og her får vi måske et lille hint om hvad svagheden er ved tjenesten. De lokalisationsinformationer, som Google indsamler kan jo både stamme fra gående, cyklister, buspassagerer, bilister etc etc, og derfor vil oplysningerne i en storby blive temmeligt “mudrede”. En gågade vil for Google ligne en stor, konstant trafikprop.

Om det er forklaringen på at tjenesten nu er fjernet i USA er selvfølgelig kun et gæt, men under alle omstændigheder håber vi, at tjenesten herhjemme kommer til at fungere.

© 2011, https:. All rights reserved.