Hver 12. Android-app lækker personligt info.

En analyse fra sikkerhedsfirmaet Dasient afslører at 8 % af alle android apps lækker personlige informationer uden at brugeren ved det.

Undersøgelsen bygger på analyser af over 10.000 apps og er således en af de mest grundige, der er foretaget på det seneste.

Ifølge Dasient er problemet med malware-apps til Android fordoblet i løbet af de sidste to år.

App’ene lækker informationerne på mange forskellige måder, såsom at sende SMS’er til hele kontaktlister ligesom “traditionelt” emailspam, men fælles for app’ene er at de foretager deres illegale handlinger uden at brugeren har mulighed for at opdage det.

I de fleste tilfælde er brugeren ikke engang klar over at han/hun installerer noget på sin mobil. Malwaren kommer ind i systemet blot brugeren besøger visse sites, hvor malwaren så installerer sig selv. Dette kaldes “drive-by downloads”, da brugeren ikke bevidst downloader, men blot browser.

På sikkerhedskonferencen “Black Hat”, der afholdes i august måned vil Dasient fremlægge hele sin undersøgelse, samt præsentere en metode, firmaet har udviklet, til at modvirke “drive-by downloads”.

Dasient 

© 2011, https:. All rights reserved.