Sådan geninstallerer du Lion

Apple introducerer med Mac OS X Lion, Lion Recovery og Lion Internet Recovery.

Mac OS X Lion bliver distribueret via Mac App Store som download og det betyder at der skal helt nyt ting til for at geninstallere systemet.

Apple har netop frigivet et supportdokument hvor du kan læse hvordan du benytter dig af den indbyggede Lion Recovery.

Alle Mac-computere med Mac OS X Lion har Lion Recovery HD indbygget, hvilket er en indbygget Recovery-disk, der kan bruges til at geninstallere Mac OS X Lion eller reparere når der er opstået et problem. Fra Lion Recovery HD er der adgang til Diskværktøj, ligesom du kan installere fra en Time Machine-disk og få hjælp via Safari hvis du er på nettet.

For at åbne Lion Recovery skal man trykke på Æble og R under opstart. Herefter åbnes Lion Recovery.

Har du installeret ny harddisk uden Mac OS X eller oplever du på andre måder problemer med din Lion Recovery HD-installation, så kobler Lion Recovery automatisk på internettet og installationen kører derefter via Apples servere. Desværre virker Lion Internet Recovery kun med nye Mac-computere der er udgivet efter frigivelsen af Mac OS X Lion, hvilket vil sige MacBook Air og Mac mini.

Du kan læse mere om hvordan du benytter Lion Recovery og laver en installationsdisk til en ekstern enhed med Mac OS X Lion via dette supportdokument.

Du kan også læse en mere overfladisk introduktion til Lion recovery via dette link.

© 2011, https:. All rights reserved.