Trafikken på Google+ er dalende

Efter den første måned viser Google+ allerede tegn på begyndende træthed.

Over 10 millioner brugere, og en masse buzz er det blevet til i den måned, der nu er gået siden Google lancerede Google+, men spørgsmålet er om det er indledningen på det marathon, der skal til før Google indhenter Facebook, eller om der er tale om en 100-meter spurt, der efterlader Google+ hostende i vejkanten, mens Zuckerberg spurter videre ud ad vejen?

Analysefirmaet Hitwise har i hvert fald offentliggjort tal, der viser at trafikken på Google+ i uge 29 var 3% lavere end i uge 28 – i USA vel at mærke. Mindst lige så alvorligt faldt også den tid, brugerne gennemsnitligt tilbragte på sitet, med hele 10% til 5 minutter og 15 sekunder. Hvor gennemsnitstiden på Facebook til sammenligning er over 21 minutter.

Et fald på 3% er selvfølgelig ikke nødvendigvis udtryk for at folk allerede har vendt ryggen til Google+, men det er et klart advarselssignal til Google om at det er én ting at få brugerne ind på tjenesten, men en anden sag at få dem til at blive. Lige nu lider Google+ af stadig at være i beta, med begrænset mulighed for optagelse af nye profiler, og de 10 millioner, der er inde i varmen begynder måske at savne deres “rigtige” venner, som stadig må nøjes med Facebook. Lige så lyder kritikken at Google+’s system med cirkler, der ellers er lavet som en direkte udfordring til Facebook, er lidt af en achilleshæl, fordi de er frygteligt indviklede at administrere, samt at det der snakkes om på Google+ indtil videre begrænser sig til……Google+. Hvilket nok bliver en kende ensformigt i længden.

Udfordringen for Google er helt klart at få brugertallet på Google+ op over en “kritisk masse”, som gør at “man bare må være der”. Men med konkurrenter som Facebook og Twitter er banen en noget andet end da de to andre sociale giganter startede.

 

via Techcrunch og Bloomberg

© 2011, https:. All rights reserved.